Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

First real trip with car

Today I picked up the car at the transmission workshop. Last week I had only first gear and reverse gear.  On my first testdrive the transmission just shifted from first gear into neutral when it should shift to second gear. Thew car was transported to the workshop last week, and they dropped the pan of the transmission (TH700R4) and checked whatever they had to check. It was this workshop which fully overhauled and strengthen the transmission - transmission is still under warranty. Anyway - they could not find any obvious reason why transmission would not shift from first to second gear. Put every thing together and out for a testdrive. And now the transmission shifts gear as it is supposed to do. And when problemed was sorted out - my first 30 minutes real ride with car (from transmission workshop and back home). And everything seems to work fine. I might have a to high AFR. I have installed a Innovative Motorsports wideband lambda and it shows a to high AFR. I have some exhaust le…

Engine started

At last and after 6 months of work (mid september 2011), today Friday 4 of May 2012 I started the new engine for first time. And the engine fired at first attempt. Still there are some work to do. More checking, continue breaking in, more checking and so on.. Anyway - engine is running and a major milestone is achieved..





Update 11 May : The engine seems to be running fine. I have some problems with the transmission. The transmission (a TH700R4), which is fully overhauled and strengthen, does not shift to second and third gear. For the moment I have only first and revers. I thought there were som problems with the TV-cable - but it is not. The workshop which did the job on the transmission is local - they will of course fix the problem for me.


I`m also installing Innovative wideband lambda in the Vette (for AFR). I will also do a TTS Datamaster logging on the engine.